Beställning

När din beställning är slutförd kommer du att erhålla en orderbekräftelse via din e-post. Denna bekräftelse innehåller detaljer om produkter, pris, faktureringsinformation samt leveransadress. Om något är felaktigt i orderbekräftelsen, vänligen kontakta oss omedelbart via e-post till support@hhcsverige.net.

Leverans

Vid eventuella leveransförseningar, utan förvarning om längre leveranstider, uppmanar vi dig att kontakta oss via e-post på support@hhcsverige.net. Det är viktigt att notera att när vi använder ”Postnord Hem” som leveranssätt tar vi inte ansvar för eventuell förlust eller skada på varorna som kan inträffa efter att vi har överlämnat paketet till Postnord för leverans. Om du önskar extra försäkring, erbjuder vi alternativet ”Ombud” för leverans, vilket innebär att vi tar fullt ansvar för varorna under hela leveransen.

För paket som inte kan levereras debiterar vi en avgift på 250 kr, oavsett värdet på beställningen, om inga andra arrangemang har träffats. Om en försändelse returneras av speditören kan vi inte omdirigera den. Istället hanteras sådana försändelser av vår logistikpartner och de returneras till vårt lager. Det är kundens ansvar att se till att korrekt information lämnas vid beställning så att speditören kan kontakta mottagaren och genomföra leveransen.

När det gäller returnering och återföring av varor till vårt lager, utför vi återbetalningar efter att ha dragit av den tidigare nämnda avgiften. Vänligen notera att eventuella fraktkostnader som kan ha betalats vid köpet inte ingår i ordervärdet och kommer inte att återbetalas. Avgiften är baserad på våra faktiska kostnader som uppstår när en kund inte hämtar sitt paket. Denna kostnad inkluderar tur- och returfrakt, speditörens avgifter för ändrad leverans, våra lagerpartners kostnader för packning, plockning och hantering av returer, samt transaktionsavgifter som tas ut av vår betalleverantör i samband med köp och återbetalningar.

Ångerrätt

För att göra en återgång måste du skicka oss ett meddelande där du tydligt anger att du ångrar ditt köp. Meddelandet ska skickas till vår e-postadress support@hhcsverige.net och bör innehålla ditt namn, adress, e-postadress, ordernummer och en klar beskrivning av vilka produkter som du önskar returnera.

Du bör genomföra returen omedelbart och senast inom den lagstadgade 14-dagarsperioden efter att du har meddelat oss om din ångerrätt. Observera att du är ansvarig för kostnaderna för returfrakt, leverans och skick när produkterna returneras till oss. Därför är det viktigt att produkterna är ordentligt förpackade och returneras i sin ursprungliga förpackning.

Vi förbehåller oss rätten att dra av en summa från återbetalningsbeloppet som motsvarar eventuell värdeminskning av produkterna på grund av användning eller skada på produkterna.

Ångerrätt gäller inte vid

Produkter som har blivit förseglade av hälso- eller hygienskäl och där du har brutit förseglingen.

Produkter som är av typen förseglade ljud- eller bildupptagningar och där du har brutit förseglingen.

Varor som är specialtillverkade och anpassade specifikt efter dina önskemål eller har en tydlig personlig prägel.

Tjänster som har utförts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjades utan möjlighet till ånger.

Produkter som har en begränsad hållbarhet och som kan försämras snabbt.

Returer

Du är ansvarig för att betala dina egna fraktkostnader för att returnera din vara. Fraktkostnader återbetalas ej. Om du får en återbetalning kommer kostnaden för returfrakten att dras av från din återbetalning.

Beroende på var du bor kan tiden det tar för din utbytta produkt att nå dig variera.

Om du returnerar dyrare varor kan du överväga att använda en spårbar frakttjänst eller köpa fraktförsäkring. Vi garanterar inte att vi kommer att motta din returnerade vara.

Behöver du hjälp?

Kontakta oss på support@hhcsverige.net eller använd kontakta oss formuläret.